Với Đề thi lựa chọn HS vào lớp 6 môn giờ Anh năm 2014 của trường trung học cơ sở Lê Lợi đang giúp các bạn học sinh củng cụ lại kiến thức và kỹ năng và kỹ năng cần thiết để sẵn sàng cho kỳ thi tuyển sinh sắp đến tới. Mời các bạn tham khảo.


*

PHÒNG GD­ĐT QUY NHƠN ĐỀ THI CHỌN HS VÀO LỚP 6 TIẾNG ANH CHUẨN (Đề gợi ý 2) TRƯỜNG THCS LÊ LỢI Năm học: 2013­2014 * (Thời gian làm bài 45 phút (Không kể thời gian phát đề.) Họ và tên:……………………………………………. Ch ữ ký GT 1 : Ch ữ ký GT 2 : Mã phách: Số BD: ………….. Phòng thi:……….. …………………………………………………………………………………………………………………………... … Điểm: (bằng Điểm: (bằng chữ) Ch ữ ký G K 1 : Ch ữ ký G K 2 : Mã phách: số) I. Choose the most suitable word or group words by circling the letter A, B, C or D : 1. What . . . . . . . names ? – They’re Mai and Nga . A. Are / their B. is / your C. are / they D. Both (A) and (C) 2. Who are they ? ­ They . . . . . . . my classmates . A. Be B. is C. am D. are 3. There are. . . . . . . . . ……….. students in my school this school year. A. nine hundred and ninety­nine C. nine hundred ninety­nine B. nine hundreds and ninety­nine D. nine hundred and ninety­nines 4. How . . . . . … you ? I am twelve years old . A. are B. old are C. is D. old is 5. What ………..they………….. ? – They’re doctors . A. do / do B. Does / do C. do / does D. does / does 6. What is this ? This is . . . . . . . . . eraser. A. a B. the C. an D. Ø 7. Is this your class ? ­ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. A. No, that’s a house B. This is my class C. No , that’s my class D. No, this is a class 8. I am ………………… brother. A. my B. her C. he D. you 9. Where………… he ………. ? A. do / live B. does / lives C. do / lives D. does / live 10. We live ……………… Le Loi street……… Quy Nhon City A. on / in B. at / in C. in / in D. to /in 11. How many………………. there in your school? A. student ­ is B. students ­ are C. students ­ is D. are ­ students 12. Which word has the final sound /s /. A. Armchairs B. names C. thanks D. erasers II. Match the questions in column A with the answers in column B (A) (B) 1. Who is that ? a. They are telephones. 1+ 2. How many stools are there ? b. No, he isn’t. 2+ 3. What are these ? c. It’s my sister, Mary. 3+ 4. Is that your teacher ? d. Yes, they are. 4+ 5. Are those your desks? e. There are four 5+ 6. What is that? f. It’s a television. 6+ III. Read the passage and answer the questions : This is a photo of my family. This is my father. He’s 40 years old. He’s a doctor. And this is my mother. She’s 35. She’s a doctor, too. These are my brother, Tom and my sister, Mary. Tom’s 10 and Mary’s 7. They’re students. 1. How many people are there in his family? ……………………………..………………… 2. How old is his father?……………………………..………………………………………. 3. What does his mother do?……………………………..………………………………….. 4. How old is his brother and his sister?……………………………..…………………….…IV. Write the questions. 1. ………………………………………? ­ I am eleven years old. 2……………………………………… .? ­ There are four people in my family. 3. ……………………………………….? ­ My father is an architect. 4. ……………………………………….? ­ They are armchairs. 5. ……………………………………….? ­ No, it isn’t a pen. It’s a pencil. 6. ………………………………………? ­ My father’s name is Hoang.V. Change the following sentences into plural. 1. This couch is old ……………………………..……………………………………2. That is Lan’s school bag. ……………………………..……………………………………3. There is an eraser in my box. ……………………………..……………………………………4. the student is in the classroom ……………………………..……………………………………5. What is that? It’s a pen. ……………………………..……………………………………6. It is a stereo. ……………………………..……………………………………VI. Make questions for underlined words :1. Tom’s brother is twenty­two years old ? ……………………………..……………………………2. There is a couch in the room. ……………………………..……………………………3. Hung lives in the city. ……………………………..…………………………….4. Thu’s father is an engineer. ……………………………..…………………………… The over ĐÁP ÁN ­ ĐỀ THI CHỌN HS VÀO LỚP 6 TIẾNG ANH CHUẨN (Đề gợi ý) Năm học: 2013­2014 I . Choose the best answer. 1. A 2. D 3. A 4. B 5. A 6. C 7. C 8. B 9. D 10. A 11.B 12. C II. Circle one word which is different from the others? 1. c 2. e 3. a 4. b 5. d 6. f III. Write the questions. 1. How old are you? 2. How many people are there in your family? 3. What does your father do / your father’s job? 4. What are they? 5. Is it a pen? 6. What is your father’s name? IV. Change the following sentences into plural. 1. These couches are old. 2. Those are Lan’s school bags. 3. There are (two) erasers in my box(es). 4. The students are in the classroom(s). 5. What are those? They are pens. 6. They are stereos. V. Read the text and answer the questions 1. There are five people in his family. 2. He is 40 years old. 3. She is a doctor. 4. His brother is 10 and his sister is 7. VI. Make questions for underlined words : 1. How old is Tom’s brother? 2. How many couches are there in the room? 3. Where does Hung live? 4. What does Thu’s father do? / What is Thu’s father’s job?