Đề kiểm tra tiếng anh lớp 5 học kỳ 1

Đề cương cứng ôn thi học tập kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022 giúp những em học sinh lớp 5 tham khảo, khối hệ thống lại toàn cục kiến kiến thức quan trọng, cùng không ít các dạng bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 5 để ôn thi học tập kì 1 hiệu quả.

Các văn bản trong đề cưng cửng ôn tập môn giờ đồng hồ Anh lớp 5 bám sát vào kỹ năng và kiến thức trong sách giáo khoa, góp thầy cô giao đề ôn đến học sinh của chính bản thân mình thuận một thể hơn. Vậy mời thầy cô và các em học viên cùng theo dõi bài viết dưới đây:


Đề cương ôn tập kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

Bài tập ôn thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

Bài tập ôn thi học tập kì 1 môn giờ đồng hồ Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

Bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 5 học tập kì một năm 2021

I. Answer these following questions.

1. What’s your name? ……………………………………………………..

2. How are you today? ………………………………………..

3. How old are you? ……………………………………………………..

4. Where are you from? ……………………………………………………..

5. What nationality are you? ……………………………………………..

6. What’s your hobby? ……………………………………………………

7. What’s the name of your school? ………………………………………………..

8. Where is your school? ……………………………………………………..

9. What’s your address? ……………………………………………………….

10. What do you bởi vì on Saturday? ………………………………………………..

11. What bởi you vị in the morning? ………………………………………………..

12. What vì chưng you bởi vì in the afternoon? …………………………………………….

13. What vày you vì chưng in the evening? ………………………………………………..

14. What time vì chưng you get up? ……………………………………………………….

15. Where did you go on holiday? ……………………………………………

16. How did you get there? ……………………………………………………………


17. Did you go khổng lồ the party? ……………………………………………………

18. What did you bởi vì at the party? …………………………………………………

19. Where will you be this weekend? …………………………………………….

20. What will you bởi vì there ? …………………………………………………………

21. How many lessons bởi vì you have today? …………………………………………

22. When bởi vì you have English? ………………………………………………

23. What’s your favourite subject? ……………………………………………………..

24. How bởi you learn vocabulary? ………………………………………………..

25. How do you practice speaking English? …………………………………………..

26. How vị you practice listening English? ………………………………….

27. How vì chưng you practice writing English? …………………………………………

28. Why bởi you learn English? ……………………………………………………

29. Do you lượt thích reading short stories? ………………………………………….

30. What are you reading? ……………………………………………………………

31. What ‘s the main character like? …………………………………………………

32. What did you see at the zoo? ……………………………………………………….

33. When will the Teacher’s Day be ? ………………………………………………..

34. What will you vì chưng this day? …………………………………………………………

II. Vocabulary.

Exercise 1: Choose the odd one out.

1. A. Flat B. Road C. Cottage D. Villa

2. A. Lane B. House C. Road D. Street

3. A. Quiet B. Bigger C. Pretty D. Crowed

4. A. Always B. Usually C. Early D. Often


5. A. Swimming B. Morning C. Fishing D. Surfing

6. A. Morning B. Afternoon C. Running D. Evening

7. A. Dance B. Activity C. Watch cartoon D. Have nice food

8. A. Watch B. Came C. Go D. Have

9. A. Did B. Went C. Played D. Had

10. A. Surfed B. Played C. Prepared D. Got

11. A. Morning B. Day C. Evening D. Afternoon

12. A. Thủ đô new york B. Sydney C. Xứ sở của những nụ cười thân thiện thái lan D. Tokyo

13. A. Modern B. Peaceful C. Building D. Crowded

14. A. Python B. Snack C. Peacock D. Panda

15. A. Gentle B. Hard-working C. Cruel D. Character

16. A. Geography B. Chemistry C. Physics D. Essay

17. A. Reading B. Pronunciation C. Listening D. Writing

18. A. Move B. Swing C. Roar D. Funny

19. A. Quietly B. Quickly C. Funny D. Loudly

20. A. Cinderella B. Doreamon C. Aladdin D. Fairy tales

21. A. Train B. Underground C. Scooter D. Countryside

22. A. Sunbathe B. Explore C. Trip D. Build

III. Grammar

Exercise 2: Choose the best answer

1. What time vị you go lớn school, Mai?

A. Yes, at 6.45 a.m

B. 6.45 a.m

C. At 2.45 a.m

D. At 6.45 a.m

2. How many …………….do you have today ?

A. Sujects

B. Subjects

C. Pupils

D. Childrens

3. . My father ……………….a book last night .

A. Reads

B. Readed

C. Read

D. Rode

4. Phái mạnh is good ………….Music , but he is bad……………….English .

A. At/ in

B. In/ at

C. At / to

D. At / at

5. Where were you last Sunday ?

A. By taxi

B. It’s nam giới Dinh province

C. At school

D. Two years ago

6. Will nam giới be at school tomorrow ?

A. Yes, she is.

B. Yes, he will.

C. She is .

D. Yes, he is going.

7. We ………….. & ……………at the tiệc nhỏ yesterday .

A. Sing/ dance

B. Sang/ danced

C. Sings/ dances


D. Sang/ dance

8. What is ………favourite colour ? I like red.

A. His

B. Her

C. You

D. Your

9. …………………………………………? It’s Mrs Lien .

A. What subjects bởi vì you have today?

B. How many pencils are there ?

C. Who is your English teacher ?

D. Is she at school now ?

10. At school, we learn ………a lot of things.

A. In

B. At

C. To

D. About

11. He likes playing sports …………football & tennis.

A. Such as

B. Such like

C. Sample

D. Example

12. What is Tam lượt thích ? ……………………………. .

A. She is cruel

B. She is gentle và kind

C. She is brave

D. She is generous

13. The monkeys swing …………………….. From tree to tree .

A. Loudly

B. Beautifully

C. Quickly

D. Quietly

14. I went to my hometown ………………..motorbike .

A. By

B. For

C. At

D. To

15. . His father always ………….coffee for breakfast.

A. Drink

B. Drinks

C. Is drinking

D. Are drinking

16. What foreign …………….do you have at school?

A. Subject

B. Song

C. Language

D. Book

17. They would lượt thích some milk……….. Dinner.

A. In

B. At

C. For

D. Of

18. How bởi you …………….. Listening? – I watch English cartoons on TV.

A. Practise

B. Learn

C. Want

D. Have

19. Where …………you usually…………..in the evening ?

A. Bởi vì / go

B. Are / go

C. Are / going

D. Vì / going

20. When I see a new word, I try khổng lồ guess its …………………

A. Name

B. Vocabulary

C. Meaning

D. Language

21. In ………………………….we learn how to use a computer.

A. Science

B. Music

C. IT

D. PE

22. How…………..do you brush your teeth ?

A. Many

B. Often

C. Old

D. Time

23. He practices ……………English by ………………cartoons on TV .

A. Listening/ watching

B. Listen / watch

C. Watching/ listening

D.listens/ watches

24. The boy ……………….his teacher some beautiful flowers.

A. Like to give

B. Lượt thích giving

C. Likes gives

D. Would lượt thích to give

25. They write emails to _____ other every day.

A. Every

B. Each

C. One

D. They

Exercise 3: Supply the correct size of verb

1. Yesterday , my sister (be)………………………..at trang chủ .

2. They (not be )………………………at school next Sunday.

3.(he be )…………………….at the buổi tiệc nhỏ last night ?

Yes, he (be )…………………

4. Phái nam often (do )………………………………his homework after school .

5. What time …………you (go) .....................to bed last night?


6.. We (be) ……………………in London next week.

7. It (be)……………………sunny yesterday.

8. I and Nam (be)………………………at the cinema yesterday.

9.Last summer, I (visit)…………………Da Lat with my family .

10. Last night , I (do) ……...my homework .Then I (go)…………….to bed.

11.She always (wash )………………………….her face every morning .

12. We (be)………………………….single last year.

13. Nam (listen)……………………..to music yesterday .

14. (He have) ...................................a lot of friends in Ho đưa ra Minh thành phố 3 years ago?

15. His uncle (take).............................him lớn see a doctor last week.

16.She rarely (chat )………………..with her friends .

17.Every night I (go )………………………bed early .

18. They ( not eat)............................meat in their meals in Vung Tau tomorrow.

19. I(wear) ................................the cap with a dolphin on it yesterday.

20. Liz (teach)........................................ Cha some English last week.

21.We (dance)………………..and (sing)…………………at Nam’s các buổi tiệc nhỏ last night.

22. Yesterday, I (get……………….up at 6 & (have)………….breakfast at 6.30.

23. They (buy ) …………………….. That house last year.

24. She ( not go) …………..………. To lớn school next week .

25.That boy ( have ) …………… some eggs last night.

IV. Writing

Viết tên những môn học mà lại em biết:

Viết các hoạt động mà các bạn biết:

Viết các con vật cơ mà em biết:

Viết một quãng văn giới thiệu phiên bản thân (ưu định đề cập đến những thông tin được học tập trong sách giáo khoa)

Đáp án bài tập giờ đồng hồ Anh học kì 1 lớp 5

I. Answer these following questions.

Học sinh từ trả lời. Gợi ý

1 - My name is My Le.

2 - I am not well.

3 - I am ten years old.

4 - I am from bầu Binh province.

5 - I am Vietnamese.

6 - I like listening to music.

7 - Its name is Le Quy Don.

8 - It is on Duy chảy street.

9 - It is at 82 Dich Vong Hau street.

10 - I vì chưng my homework.

11 - I bởi the morning exercise, wash my teeth, wash my face and have breakfast

12 - I go to lớn the English club with my classmates.

13 - I watch TV & read books.

14 - I get up at 6.30.

15 - I go khổng lồ the supermarket.

16 - By motorbike.

17 - Yes, I do.

18 - I sang và danced.

19 - I will be at my grandparents" house.

20 - I will fly the kite.

21 - I have four lessons.

22 - I have it on Monday, Thursday và Friday.

23 - It is English.

24 - I write new words in the note and read them aloud.

25 - I talk with my foreign pen friends.

26 - I listen lớn English stories.

27 - I write letter lớn my pen friends.

28 - Because I want lớn become an English teacher.

29 - Yes, I do.

30 - I am reading Tam Cam.

31 - Tam is gentle and kind.

32 - I saw elephants & snake.

33 - It will be on Friday.

34 - I will sing.


II. Vocabulary.

Exercise 1: Choose the odd one out.

1 - B; 2 - B; 3 - B; 4 - C; 5 - B;

6 - C; 7 - B; 8 - B; 9 - C; 10 - D;

11 - B; 12 - C; 13 - C; 14 - B; 15 - D;

16 - D; 17 - B; 18 - D; 19 - C; đôi mươi - D; 21 - D; 22 - C;

III. Grammar

Exercise 2: Choose the best answer

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - C;

6 - B; 7 - B; 8 - D; 9 - C; 10 - D;

11 - A; 12 - B; 13 - C; 14 - A; 15 - B;

16 - C; 17 - C; 18 - A; 19 - A; đôi mươi - C;

21 - C; 22 - B; 23 - A; 24 - D; 25 - B;

Exercise 3: Supply the correct form of verb

1 - was; 2 - will not be; 3 - Was he - was; 4 - does;

5 - did ... Go; 6 - will be; 7 - was; 8 - were;

9 - visited; 10 - did - went; 11 - washes; 12 - were;

13 - listened; 14 - Did ... Have; 15 - took; 16 - chats;

17 - go; 18 - will not eat; 19 - wore; 20 - taught;

21 - danced - sang; 22 - got - had; 23 - bought; 24 - will not go; 25 - had;

Đề cương ôn thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022

I. Circle the correct word in each sentence.

1. I (like/ likes) nuts.

2. He often (get up/ gets up/ get ups) at six o"clock.

3. Tom (like/ likes/ doesn"t) chocolate.

4. (What/ When) have we got maths?

5. What"s the time? - (It"s five o"clock./ It"s at five o"clock.)

II. Choose the best answer:

1. Ha Noi is a big ............. In the north.

A. Street

B. City

C. Town

D. Lane

2. His.......... Is 187B, Giang Vo Street.

A. Class

B. Road

C. Town

D. Address

3. His flat is far .... The city centre.

A. From

B. To

C. With

D. Of

4. They usually ......... Early & do morning exercise.

A. Gets on

B. Get up

C. Get on

D. Gets up

5. What ......... You do after school? – I usually vày my homework.

A. Do

B. Are

C. Does

D. X

6. Mary often ......... TV after dinner with her parents.

A. Watch

B. To lớn watch

C. Watches

D. Watchs

7. What does your mother ........ In the evening? – She ......... Me with my homework.

A. Vị – help

B. Do – helps

C. Does – helps

D. Does – help

8. I sometimes go to the sports centre with my friends ......... The afternoon.

A. On

B. At

C. With

D. In

9. I went ......... A trip with my family.

A. In

B. On

C. At

D. Of

10.......... Did you go on holiday?

A. What

B. Where

C. Which

D. How many

III. Choose the best answer:

1. She went to Hoi An Ancient .........

A. City

B. Village

C. Town

D. Island

2.Liz _______ Nha Trang last holiday & she _______a lot of souvenirs

a. Visits/buys

b. Visited/buyed

c. Visited/bought

d. Visit/bought

3.Where _______you visit when you were in Ha Long?

a. Do

b. Did

c. Will

d. Is

4.Did you_______any photographs there?

a. Take

b. Takes

c. Took

d. Taking.

5.You parents look very_______.

a. Happily

b. Happiness

c. Happy

d. Khổng lồ be happy.

6.Her parents want her not_______ too much candy.

a. Eats

b. Eating

c. Khổng lồ eat

d. Ate

7.What is the matter with you, Minh? _______have a toothache

a. I

b. She

c. He

d. Minh

8.What did you eat last night? I _______ fish, rice and soup.

a. Eat

b. Eats

c. Ate

d. Eating

9. For breakfast yesterday, she _______ bread, beef & milk.

a. Have

b. Had

c. Has

d. Having

10.What _______ vày you like? I like table tennis.

a. Schools

b. Sports

c. Books

d. Music

IV. Choose the best answer.

1. Where are you from? I’m from………….

A. Vietnamese

B. Ha Noi

C. Indonesian

2. What’s his nationality? He’s…………….

A. Cambodian

B. Australia

C. America

3. Is this puppet from Thailand? No, it isn’t. It’s from …………

A. Malaysian

B. Indonesia

C. Australian

4. Where bởi vì you live? I live …………. 34 Nguyen Nghiem Street

A. At

B. In

C. On

5. What’s your house like? It’s …………..


A. Xanh gate

B. A yard

C. A cottage

6. What ………… did you give Tony?

A. A doll

B. Present

C. A ball

7. She ……… classes at 7:00 a.m

A. Has

B. Have

C. Having

8. What will you be in the future? I will be ………..mechanic

A. A

B. An

C. The

V. Choose the correct answer.

1. What’s your address?

A. It’s 56, Duy tung street.

B. It’s small and quiet.

2. What is Phu Quoc Island like?

A.I lượt thích it.

B. It’s beautiful.

3. How often vày you vì exercise?

A.I play sports.

B. Once a day.

4. How did you go lớn the cinema?

A. My father took me there.

B.I go there by foot.

5. Where did you go on holiday?

A. My classmate went lớn school late.

B.I went lớn Ho đưa ra Minh City.

VI. Circle the best answers

1. Did you go on a picnic?

A. Yes, I do

B. Yes, I did

C. Yes, I don’t

D. Yes, I didn’t

2. What’s your address? ---> It’s………………

A. Village

B. Countryside

C. 70 Village Road

D. City

3. What’s Tam like?

A. He’s kind

B. She’s a princess

C. She’s kind

D. He’s a King

4. Where will you be tomorrow?

A. I will be at home

B. He will be in the mountains

C. She will be on the beach

D. They will be by the sea

5. When will Sports Day ………?

A. In

B. On

C. To

D. Be

6. ……….. Did you go on holiday?

A. What

B. How

C. Who

D. Where

7. What vày you ……… in the morning?

A. On

B. Do

C. Play

D. Like

8. How many ………… vày you have today?

A. Lesson

B. Four

C. Five

D. Seven

VI. Match the sentences in the column A with column B.

AB
1. Where is Lawan from?A. It’s a small house. It’s got a red roof.
2. Where in australia are you from?B. We’ll go to Nha Trang Beach.
3. What’s your house like?C. She’s from Thailand.
4. What did Nam bởi vì last night?D. Yes, of course
5. Where will we go?E. Sydney.
6. Did you go to lớn Nam’s birthday party?F. He’s did his homework.

VII. Match the sentences in column A with those in column B

A

1. How can I get to the zoo?

2. Where is the cinema?

3. How did the accident happen?

4. What"s winter like in your country?

5. How did you get lớn your hometown?

B

a. It"s often cold.

b. Turn right. It"s on the next corner.

c. By plane.

d. I didn"t wear a helmet.

e. You can go by bus.

VIII. Match the sentences

1. What’s your address?a. Yes. I did.
2. Did you go lớn the party?b. I watch English cartoons on TV.
3. How bởi vì you learn English?c. Yes, I will.
4. What are you reading?d. I’m reading Aladdin and the Magic lamp.
5. Will you take part in Sports Day?e. It’s 75 Hai tía Trung street.

IX. Read and match:

1. Where will you be this weekend?a. They’ll be by the sea.
2. Where will Mai be tomorrow?b. I think I’ll swim in the sea.
3. Where will Hung be next weekend?c. He’ll be in the mountains.
4. What will your family vị this weekend?d. I don’t know. I may explore the caves.
5. Will you visit Tuan Chau Island?e. Because I have khổng lồ study.
6. Where will Tom & Peter be next month?f. I think we will go for a picnic.
7. What will you vì at Ha Long Bay?g. She’ll be on the beach.
8. Why will you be at home, Hoa?h. I think I’ll be at home.

X. Read the text carefully. Tick (a) True or False.

Tom likes reading. On Sunday, he often stays at home and reads comic books. He like Case Closes very much. It is a Japanese story. The main character is a schoolboy called Jimmy Kudo. He often helps the police. He is good at his job. Jimmy Kudo is Tom’s favourite character because he is clever & brave.

1. Tom likes reading books in his free time

2.Case Closed is a Malaysian story.

3.The main character is Jimmy Kudo

4.Jimmy Kudo is a policeman

5.Jimmy Kudo is clever và brave

XI. Fill in each gap with a suitable word from the box.

friendly; English; subjects; lessons;

It is Friday today . Quan liêu is at dai Thanh Primary School. He has four (1)……………..: Vietnamese , Maths , English & IT. Quan tiền has (2)………………. Four times a week. Miss Trang is his English teacher . She is a kind và (3) …………….teacher . English is one of Trung’s favourite (4)……………….. Because he loves reading English short stories and comic books . Quan liêu also likes chatting online with his foreign friends like Akiko , Tony , Linda và Peter .

XII. Read and write one or more words in each gap.

Hi! I"m Luke. I like sport & art. On Monday, I play badminton with my dad. On Wednesday, I have an art lesson after school. After my art lesson, I visit my grandma. On Friday, I bởi my homework. Then I write emails. On Sunday, I play football in the park with my friends.


1. .............................. He plays badminton with his dad.

2. On Wednesday, he................................lesson after school.

3. After his art lesson, he visits his...........................

4. On Sunday, he plays football........................... With his friends.

XIII. Read & answer the question.

My name is Mai. I get up very early in the morning. I vày morning exercise with my father. After breakfast, my brother và I ride a bicycle khổng lồ school. We come trang chủ at 11 o’clock and then I have lunch with my family. In the afternoon, I study with my partner. Her name is Linh. Sometimes, I go lớn the library to look for some information. My family go to the cinema once a month.

1. What’s her name?

2. Does she get up late in the morning?

3. Who does she go khổng lồ school with?

4. What’s her partner’s name?

5. How often does her family go lớn the cinema?

XIV. Đọc đoạn văn cùng viết T (đúng) xuất xắc F (sai).

Cao Bang is in the north of Vietnam. A lot of families live on rice farms. The farms are far from town so the children walk a long way to lớn school. They have lessons in the mornings & they help their parents in the afternoons. They are very good students.

Mai is a student in Cao Bang. She lives on a farm in the mountains. It is far away from the town. She walks for an hour to lớn get lớn school. She has lessons in the mornings then she goes trang chủ and helps parents on the field in the afternoons. Finally, she does homework in the evenings. Some of her friends live ten kilometers away from her.

1 Cao Bang is in the south of Vietnam ……..

2 The children walk khổng lồ school. ……

3 The children are not bad students ……

4 Mai lives close lớn her friends. ……

XV. Read và answer.

My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates to lớn the party. They gave me presents like comic books, robots và teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit và ice-cream. We drank fruit juice. We sang trọng English và Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The tiệc nhỏ ended at 7 p.m. We enjoyed it very much.

1. What is his name?

_______________________

2. When was Nam’s birthday party?

________________________________

3. Who went lớn Nam’s birthday party?

_________________________________

4. What did Phong do at the party?

________________________________

5. What did Linda bởi at the party?

__________________________________

6. What time did the tiệc nhỏ end?

___________________________________

XVI. Read the passage & answer the questions.

Champa is a sun bear. She is 12 years old. Bears usually live in the forest but Champa lives in the bear center at cát Tien National Park. The bear center has a swimming pool, climbing towers, and comfortable places for Champa khổng lồ sleep, eat, and play. Some of Champa’s family members live there with her. There are some trees in the bear center and Champa loves to lớn climb to the vị trí cao nhất of them.

Champa has big teeth but she mainly eats fruit. Champa’s favorite food is mangoes, but she also eats apples, nuts, eggs, & honey. The park keepers bring Champa and her family fruit to lớn eat every day. Sun bears usually sleep during the day and wake up at night. Champa likes the park keepers và wakes up when she hears them bringing food in the evenings.

1. How old is Champa?

__________________________________________________________________

2. Where vì chưng bears usually live?

__________________________________________________________________

3. Where does Champa live?

__________________________________________________________________

4. What does the bear center have?

__________________________________________________________________

5. Who lives with Champa?

___________________________________________________

XVII. Read and answer the questions

Hello, I am Mai. Last week, I came to visit my grandparents in a small village. This is a big house. There is a large yard in front of the house. Its roof is red & its walls are yellow. There are two doors & six windows. They are both green. There are a lot of trees and flowers around the house. The gate is black & the fence is brown. My grandparents’ house is near a big lake. I like going fishing with my grandfather there. & I felt excited with my grandmother’s garden behind the house. That was very memorable.

1. What did Lan vày last week?

.......................................................................................................................................

2. Her grandparents’ house is big or small? ......................................................................................................................................

3. Does she like going fishing with her grandfather? .......................................................................................................................................

4. What colour is the gate?

...........................................................................................................................

XVIII. Read & answer the questions.

Mai lives in the countryside with her grandparents. It’s an old & peaceful village. There are a lot of trees around her house. In the morning, Mai always has breakfast with her grandparents before she goes to school. Her classmates are friendly and kind. On summer holidays, Mai visits her uncle in the city. She stays in his house for 2 weeks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *